سعید صفاتیان کارشناس مبارزه با مواد مخدر در گفتگو با خبرنگار ایلنا، پیرامون نقش داروهای گیاهی در درمان اعتیاد گفت: معمولا ۲۰ تا ۲۵ در صد درمان اعتیاد بر مبنای داروهای گیاهی که انواع مختلفی دارند بنا میشود. این داروهای در برخی موارد با توجه به مخدری که دارند، درد و خماری را کاهش میدهند.
وی افزود: مردم کشور ما بسیار علاقهمند به درمان گیاهی در همه بیماریها و از جمله اعتیاد هستند؛ بنابراین مسئله درمان گیاهی نیز بخشی از حوزه درمان است و نمیتوانیم آن را حذف کنیم.
به گفته این کارشناس مبارزه با مواد مخدر، هزینههای زیاد کلینیکهای درمان اعتیاد نیز تمایل افراد به استفاده از داروهای گیاهی را افزایش دادهاند.
صفاتیان ادامه داد: یکی از دلایل شیوع استفاده از داروهای گیاهی دسترسی آسان به این داروها و همچنین هزینه کم آنها نسبت به قیمتهای کلینیکهای مجاز ترک اعتیاد است.
او در این باره توضیح داد: با افزایش نرخ تورم هزینههای کلینیکها افزایش یافتهاند و به دنبال آن تعرفههای این کلینیکها نیز زیاد شدهاند در حالی که میتوان با استفاده از بیمه درمان این مشکلات را حل کرد.
وی افزود: البته باید توجه داشت که استفاده از داروهای گیاهی و داروهای غیر مجاز تمایل معتادین را به ترک کم میکند زیرا در اکثر موارد فرایند درمان با این داروها شکست میخورد بنابراین فرد معتاد و خانوادهاش گمان میکنند که درمان امکان پذیر نیست.
این کارشناس مبارزه با مواد مخدر در مورد برخورد با عطاریهای متخلف در مورد فروش داروهای غیر مجاز ترک اعتیاد گفت: برخورد با عطاریها بر اساس گزارشهای وزارت کار و ستاد مبارزه با مواد مخدر، توسط نیروی انتظامی و قوه قضائیه صورت میگیرد.
او معتقد است این برخوردها باید محکمتر و طبق قانون باشند زیرا کار آنها سبب صدمه دیدن سیستم درمان در کشور میشود.
متاسفانه منم معتاد به شیره هستم و نمیدانم چطوری ترک کنم راستش خسته شدم از این همه خانه نشینی
لطفا اگر راه و چاره جدیدی سراغ داری کمکم کن
با سپاس مراد
سلام
ممنون از اینکه به وبگاه ما سرمی زنید.
راههای زیادی برای رهایی از مصرف هست که بستگی به شخصیت و شرایط هر فرد می تواند براش مفید باشد. مثلا اینکه به کمپهایی که به سم زدایی اختصاص دارند و بعضی از آنها خصوصی اند و بعضی دیگر دولتی اند بروید و دوره اول را که طی کردید با یکی از مرکزهای درمانی ادامه بدید. یا اینکه می تونید از مراکز تی سی یا مراکز درمان اجتماع مدار که دوره های سه ماهه و شش ماهه دارند مراجعه کنید. به هرحال اگر برای ترک خود به تصمیم نهایی رسیده اید با یکی از افراد حرفه ای مانند مددکاران اجتماعی یا روانشناسان در مراکز مختلف مشورت کنید و نشانی جایی که برای شما بهترین باشند را بگیرید. من مطمئنم اگر انگیزه کافی برای ترک داشته باشید راه طولانی در پیش نخواهید داشت.
منتظر نظرات آتی شما هستیم.
طلوع سبز