مفهومDIC مخفف Drop in Center و به معنای مرکز گذری کاهش آسیب است. این مراکز برای کنترل آسیبهای اجتماعی اعتیاد به وجود آمده و معتادان پرخطر و در معرض ابتلا به بیماریهای عفونی نظیر ایدز، با مراجعه به این مراکز، از امکانات رایگان مثل سرنگ و برنامههای آموزشی رایگان این مراکز استفاده کنند.
خدماتی که در مرکز گذری ارایه می شود حتیالامکان توسط گروههای همتا و آموزشها بر مبنای آموزش همتایان انجام می شود.
افزایش آگاهی مصرفکنندگان مواد، افزایش آگاهی خانواده، ارتباط میان گروههای خودیاری، کاهش شیوع خونی هپاتیت B و C وHIV در معتادان تزریقی، آموز...
مفهومDIC مخفف Drop in Center و به معنای مرکز گذری کاهش آسیب است. این مراکز برای کنترل آسیبهای اجتماعی اعتیاد به وجود آمده و معتادان پرخطر و در معرض ابتلا به بیماریهای عفونی نظیر ایدز، با مراجعه به این مراکز، از امکانات رایگان مثل سرنگ و برنامههای آموزشی رایگان این مراکز استفاده کنند.خدماتی که در مرکز گذری ارایه می شود حتیالامکان توسط گروههای همتا و آموزشها بر مبنای آموزش همتایان انجام می شود.
افزایش
آگاهی مصرفکنندگان مواد، افزایش آگاهی خانواده، ارتباط میان گروههای خودیاری،
کاهش شیوع خونی هپاتیت B و C و HIV در معتادان تزریقی، آموزش نحوه
تزریق بهداشتی و ارایه سرنگ، کاهش تزریق در سوء مصرفکنندگان تزریقی، ارجاع به
مراکز درمانی و ارایه خدمات رفاهی در حد امکان از اهداف مراکز گذری کاهش آسیب است.
مصاحبه انگیزشی، تأمین
بهداشت جسمی، تأمین یک وعده غذا و پوشاک و ارجاع به کلینیکهای مثلثی برای انجام
تست هپاتیت و ایدز از جمله وظایف مراکز گذری است.
بعد از تهیه گزارش مددکاری سوزن و سرنگ استریل به معتادان تزریقی ارایه میشود. سپس فرم ثبت اطلاعات تعویض سوزن و سرنگ و وسایل تزریق به فرد ارایه شده و فرد تحت درمان قرار میگیرد.
پرسنل، شرایط و شرح وظایف:
پرسنل لازم در مراکز گذری (برای ۶ ساعت فعالیت روزانه
۱ یک نفر نیروی انسانی دوره دیده (دوره هایی که توسط بهزیستی یا معاونت بهداشتی برگزار می شود) با حداقل تحصیلات فوق دیپلم، با رشته مرتبط جهت انجام امور مربوط به مددیار.
۲ یک نفر نیروی انسانی دوره دیده (دوره هایی که توسط بهزیستی یا معاونت بهداشتی برگزار می شود) با حداقل تحصیلات دیپلم که حداقل دوره کمکهای اولیه را گذرانده باشد.
۳ یک نفر خدمه که می تواند از اعضای گروه همسان باشد
۴ دو نفر از افراد بهبودیافته که در ساعات غیر از فعالیت سیاری در مرکز فعالیت دارند. (شرایط تیم سیار، در آیین نامه مربوطه ذکر شده است
۵ یک نفر نیروی انسانی با مدرک پزشکی، پیراپزشکی (پرستار، ماما، علوم آزمایشگاهی، بیهوشی و …) روانشناسی و یا مددکاری اجتماعی به عنوان مسئول مرکز
البته انجام سم زدایی در مرکز گذری ممنوع است و ارجاع بیماران برای ترک نباید جزو سیاستهای اصلی مرکز قرار گیرد.
دی آی سی ها در برخی کشورهای توسعه یافته به تفکیک سن و جنس در مراکز جداگانه به مراجعین خدمات رسانی میکنند.