کلینیک تخصصی درمان اعتیاد طلوع سبز

به وبگاه کلینیک طلوع سبز خوش آمدید

کلینیک تخصصی درمان اعتیاد طلوع سبز

به وبگاه کلینیک طلوع سبز خوش آمدید

درخواست انگلیسیها از دولتشان: مواد مخدر را جرم ندانید!

این روزها در جهان رویکردهای متفاوتی در خصوص برخورد با مواد مخدر شکل گرفته و مورد امتحان قرار می گیرند. در بسیاری از کشورهای دنیا نگاه صرفا جرم انگارانه به آسیب های اجتماعی طرفدارانش را از دست می دهد و هر روز بر تعداد کارشناسانی که تمایل به تجربه نگاه و رویکرد جدید دارند افزایش می یابد. همین چند ماه پیش بود که در کشور اروگوئه طرح پرحاشیه رفع ممنوعیت استفاده از برخی مواد مخدر برای نخستین بار در دنیا تصویب شد. از حدود نیم قرن پیش که با تصویب قانون جهانی منع گسترش مواد مخدر تمامی دولتهای دنیا مکلف شدند تا در راه مبارزه و پیشگیری از مصرف مواد مخدر تلاش کنند کشورهای جهان نگاه ستیزه مستقیم با این پدیده خانمان سوز را در پیش گرفتند و سرسختانه بر آن پای فشردند. در حال حاضر در چند کشور امریکایی و اروپایی نگاه صفر و صد به این حوزه جایش را به یک نگاه فازی داده است و این اعتقاد مطرح

  می شود که نمی توان با یک قانون کلی در مورد همه افراد و همه نوع مواد مخدر کار پیشگیری و کنترل را پی گرفت. در ایران نیز از چند سال قبل با ایجاد مراکز درمان سوءمصرف مواد، ضمن تغییر واژگان و مفاهیم این حوزه، با توزیع مواد مخدر اصلاح شده در شکل دارو سعی کرده تا راه را برای زیر زمینی شدن توزیع و مصرف مواد مخدر ببندد. در همین زمینه خبر تعدادی از افراد مشهور انگلستان نیز نامه سرگشاده ای را خطاب به نخست وزیر کشورشان برای اتخاذ یک تصمیم استراتژیک و چالش برانگیز امضا کرده اند:

در روز جهانی مبارزه با قاچاق مواد مخدر ۹۰ چهره سرشناس در انگلیس از دولت آن کشور خواستند مواد مخدر را جرم نداند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،بیش از ۹۰ چهره هنری، سیاسی، وکیل و کارشناس بهداشت و درمان در نامه‌‌ای به دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، خواهان تجدید نظر در سیاست های دولتی در زمینه مواد مخدر شده اند.

استینگ (خواننده)، سر ریچارد برنسون (مالک مجموعه ویرجین)، و ویل سلف (نویسنده) از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.

آنها خواهان اصلاح در قوانین مربوط به مواد مخدر شده اند به گونه ای که داشتن مواد مخدر دیگر جرم نباشد.


این نامه مرتبط با روز جهانی “مبارزه با مواد مخدر” است.

گروه هایی از مجریان قضایی بریتانیا نظیر اتحادیه روسای زندان ها، و نیز چهره هایی نظیر راسل برند،‌ کمدین بریتانیایی و مایکل منسفید کیوسی (وکیل) نیز از جمله امضا کنندگان این نامه اند که متن اولیه اش را ریلیس،‌ موسسه خیریه ای که روی مواد مخدر تمرکز دارد، تنظیم کرده است.

قرار است در شهرهایی از جمله پاریس، ورشو، مکزیکو سیتی و رم تجمعات اعتراض برگزار شود. در لندن نیز در میدان پارلمان تجمع اعتراض آمیزی برگزار شده است.

ان فوردهام، مدیر عامل شرکت سیاست جهانی مواد مخدر که روی موضوعاتی مرتبط با تولید، قاچاق و استفاده از مواد مخدر کار می کند، می گوید:‌ “روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در واقع فرصتی است برای تاکید همگانی بر ضرورت انجام اصلاحات در زمینه سیاست های مواد مخدر.”

او می گوید: “دولت ها باید به سرعت سیاست های مرتبط با مواد مخدر را اصلاح کنند و خساراتی را که به بار آمده ترمیم کنند.”

در این نامه آمده است که قوانین در اختیار داشتن مواد مخدر در بریتانیا باعث شده که در ۱۵ سال گذشته، بیش از یک و نیم میلیون نفر بدون ضرورت، مجرم دانسته شوند.

در این نامه به نمونه هایی از استرالیا، جمهوری چک و پرتغال اشاره شده و آمده است: از وقتی مصرف کنندگان مواد مخدر، به جای محکوم شدن، از حمایت های پزشکی – دارویی و مشاوره برخوردار شده اند، مشکلات جسمانی مرتبط با مواد مخدر “به شدت” کمتر شده است.

منبع : خبرآنلاین

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد